zondag 4 september 2016

Gemak

 De dag in alle redelijkheid achter mijn rug gebracht. De zondagse maaltijd vandaag vervangen door een etentje buiten de deur. De afgelopen weken de regelmaat ipv de uitzondering afgezien van de zondagen en dat mag wel weer anders. Variatie is gewenst en graag minder vet, minder zout, meer vers, meer groenten en kleinere porties. Het enige wat het kost is iets minder gemakzucht.

 Maar vandaag ff nog niet. Om elf uur werd bedacht, dat er nog gekookt moest worden. Met enige zaterdagse voorbereiding kan dat al een haast onoverkomelijke berg zijn. En dat terwijl er geen enkel aanspraak op de fantasie wordt gedaan. Het is elke zondag hetzelfde. Voorbereid was er echter niets. Geen kip gekopt. Geen bouillon getrokken. Dus of ik nou zo zeer Mariana een lol heb gedaan of mezelf, daar kan over gediscussieerd worden.

 Leek me ook makkelijker en sneller aangezien nog een andere afspraak in de lucht hing. Helaas pakte dat anders uit. Niet het ouwe mensje was in haar traagheid het probleem maar de bediening. Het opnemen van de bestellingen en het uitleveren van de gangen vertoonde geen enkel verband. Scheelde gauw een half uur. Iets met een bruiloftmaaltijd voor een man of 60 zat de keuken aardig dwars. Als je dat niet kunt combineren, kun je beter voor één van beide kiezen. Mij zullen ze er in het weekend niet zo snel meer zien. Dom

Geen opmerkingen:

Een reactie posten