woensdag 29 april 2020

Vulling

 De kas is klaar voor ontvangst. Nu de planten nog. Het was ff werk, maar het resultaat mag er zijn. Ziet een stuk beter uit dan de plastic zooi van vorig jaar. Ik kom af en toe nog flinters tegen. Oppakken (om weg te gooien) is haast onmogelijk. Het spul verpulvert bij aanraken. Voor welk gebruik zou het spul bedoeld zijn? Het desïntegreert duidelijk oiv UV-straling. Binnenshuis gebruik dus, maar dan voor wat? Waar heb je zulke grote lappen, stug plastic voor nodig?

 Ach, waarom zou ik me daar mee bezig houden. Kas staat er strak bij. Open aan voor-, achter- en onderkant. Aan ventilatie dus geen gebrek. Al zou het misschien beter zijn om de voorkant af te (kunnen) sluiten mn tegen inregenen, want die kant staat in de richting waar de meeste nattigheid vandaan komt.

 Het kan altijd beter. Wat nu een soort tunnel is, is niet meer dan een tijdelijke constructie. Vooral bedoeld om ervaring op te doen, zowel constructief als qua gebruik. Kortom zat ruimte voor het zg voortschrijdende inzicht. Zolang zich dat niet voortsleept, is er niks aan de hand.

 Maar de planten dus. Vooralsnog zijn ze (blijkt vanaf morgen) alleen verkrijgbaar bij een tuinderij in Agnita. Laat ik daar nou afgelopen jaar tomatenplanten gekocht hebben die zich in allerlei rare bochten wrongen en de halve meter hoogte niet hebben gehaald. Opbrengst dien overeenkomstig. Daar zit ik dus eigenlijk niet op te wachten. Markt! Gooi die markt open!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten