maandag 20 april 2020

Tradities

 Gisteren druk geweest met het verdelen van de eieren. Niet ik natuurlijk. Gelukkig komt niet iedereen op het idee om ook iets terug te doen, want als dat dan met eieren is, schieten we d'r niks mee op. Maar Sophie, van onze enige en directe buren, kwam als altijd weer met twee prachtig rood geverfde eieren, vast niet gedaan met Dr. Oetker's eierverf, èn iets wat als gebak bedoeld is. Iets traditioneels uit de hout gestookte oven, nadat je broden hebt gebakken.

 Iets van brooddeeg met daar overheen een mengsel van zure room en ei. Dat laagje is zo dun dat nauwelijks van enige meerwaarde sprake is. Nu kan dat aan de zuinigheid, zeg gerust maar vrekkerigheid van Sophie liggen. Maar het spul is droog, smaakloos en binnen twee dagen hard. Geen idee wat er zo bijzonder aan zou moeten zijn. Uiteindelijk wordt het grootste deel hier door de honden verorberd. Laat het Sophie niet horen.

 Ik ken andere versies, waarbij de toplaag 0,5-1,0 cm dik is en soms ook nog met vruchten erin. Kijk, daar kan ik wat mee. Dat lijkt ergens op. Smaak. Smeuïg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten