zaterdag 11 april 2020

Tuinstand

 Enigszins bijgeslapen. Minder afgebrand maar nog steeds met een dwarsliggende rug. Zien of we er vandaag iets meer van weten te maken dan gisteren. Het spitten komt langzaam maar zeker in de sfeer van 'moeten'. Mei nadert onafwendbaar en dat is toch een keerpunt in de tuin dan moet het voorbereiden, planten en zaaien zijn gebeurd en begint na een korte rustpauze het oogsten en verwerken.

 Met een beetje meer souplesse in de rugspieren moet 10 perceeltjes te halen zijn. Vier meer dan vorig jaar. Had eigenlijk ingezet op 14 en zou met 12 tevreden zijn geweest, maar dat zal ik, denk ik, naar beneden moeten bijstellen. Mag ook met correctie best tevreden zijn. 125 m2 in orde en nog iets van 75 m2 achter de hand.

 Het ruimen van het sloophout heeft tijd gekost. Ik zit nu ruim over de helft en hou de hoop het dit jaar helemaal opgeruimd te krijgen. Het onbruikbare deel verbranden, aanmaakhoutjes hakken dan wel zagen en de grote brokken mn eikenhout voorlopig aan de kant en liefst uit de weg leggen, tot ik weet wat ik daar nog mee zou willen en kunnen. Vervelen ... wat was dat ook al weer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten