dinsdag 7 april 2020

Killers

 Weinig fantasierijk zijn de dorpsgenoten als het om honden gaat. De een vergiftigt ze, omdat ze zijn paprikaplantjes vertrappen, de ander dreigt met het doden ervan, omdat ze de eieren van zijn kippen eten. Het is altijd weer "Hou je honden binnen"of "Leg je honden aan de ketting" nooit komen ze op het idee om hun tuin fatsoenlijk af te sluiten of de kippen een hok te geven ipv ze vrij te laten rondlopen.

 Dat Lady dwars door de tuin liep en daarbij misschien een paprikaplantje heeft vertrapt, zou best kunnen. De tuin van die beste man blokkeert de vrije doorgang over de velden aan de achterkant van de huizen. Hij is de enige die (illegaal?) zijn tuin doorgetrokken heeft tot aan het riviertje. Ooit schijnt er een weg gelopen te hebben. Oké, het heeft met een afvoergreppel te maken, die ooit parallel aan zijn grondstuk is gegraven van openbare weg naar riviertje, maar toch. Voor een hond een koud kunstje om door het prikkedraad heen te stappen, als de lijnen 30 of 40 centimeter uit elkaar zijn gespannen. Een paar lijnen extra zou het probleem oplossen.

 Maar van die eieren geloof ik niks. De knakworsten op pootjes waar het om zou gaan, moeten een aardige wereldreis maken om bij die eieren te kunnen komen, terwijl ze bij de directe buren het kippenhok bijna dagelijks frequenteren, maar wij daar niks horen over verorberde eieren. Het moeten kortom hele bijzondere eieren zijn. Ws is het weer zoiets, zo als het hier altijd gaat. Men ziet een probleem en bedenkt dan de voor henzelf meest voor de hand liggende oplossing of oorzaak. Vaak de hond van de buren of een willekeurige zigeuner. Ik durf bijna te wedden, dat die vent nog nooit een van die honden in zijn schuur of tuin heeft gezien. Hij ergert zich er om de een of andere manier aan en zoekt nu een stok om de hond(en) te slaan.

 Helaas zie ik 'm in staat om het dreigement uit te voeren. Aan Mariana om die dreiging te ontzenuwen. De teckels horen bij 24 en leven al van pup af aan op straat. Ze worden door ons met eten verzorgd. Alleen daarom zie ik ze al die hele tour  om het 'halve' dorp heen niet maken voor een paar eieren. Zoek de vos, marter, hermelijn of wezel. Dat lijken me meer voor de hand liggende kandidaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten