donderdag 16 april 2020

Veronmogelijken

  Fysieke inspanning daargelaten  blijkt het meeste mogelijk met gepaste aandacht voor en terughoudendheid in de beweging. Morgenochtend de paasboodschappen. Schraalhans, want in Agnita. De Penny blinkt nou niet uit in een Bourgondisch aanbod. En zelfs in die beperking blijven altijd weer gaten vallen en dat is niet corona-bepaald. Ze zijn nauwelijks merktrouw en het grootste aanbod hebben ze in biersoorten. Nee, niet soorten, want het is allemaal hetzelfde, maar merken.

 Met het oog op de Pasen zag de overheid zich hier nog eens geroepen om hernieuwde adviezen de wereld in te slingeren omtrent het boodschappen doen. Behalve de afstand en leeftijdgebonden tijden moet iedereen rustige momenten opzoeken. Dat is zoiets als enthousiast schrijven over onontdekte vakantiewaardige plekken. Maar oké. Mondkapje is in feite verplicht. Handschoenen worden aangeraden. Ga in je eentje boodschappen doen. Doe boodschappen voor mensen die ouder zijn dan wel minder mobiel. Vermijd samenscholingen en neem de adviezen van de winkelpersoneel ter harte. Liefst niet cash betalen en als het kan online winkelen. Ga geen boodschappen doen als je ziekteverschijnselen vertoont en was je handen als je thuis komt.

 Tot zover kenden we het al. Toegevoegd zijn het desinfecteren van de verpakkingen van de aankopen, het wassen van fruit en groente voordat (!) je het weglegt èn neem zakdoeken (papier?) en desinfecteermiddel mee en gebruik het steeds als het nodig is. Je kunt de boel ook overdrijven, of beter nog meer overdrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten