zondag 12 april 2020

Actualiseren

 Een extra categorie openen of maar direct het blog ombenoemen?  Hoef alleen van 'om er iets van te maken' veranderen 'om er iets van te snappen'. Et voilà, de actualiteit neemt de overhand in het blog. Of laten we er 'de Opinie' van maken. Een net woord voor mening of niet? En om een mening zit ik, net als de meeste andere lui, niet verlegen.

 Opinie
 1) Algemene denkwijze 2) Bericht 3) De openbare mening 4) Denkbeeld 5) Denkwijze 6) Gezichtspunt 7) Heersende mening 8) Idee 9) Interpretatie 10) Inzicht 11) Kijk 12) Lezing 13) Mening 14) Oordeel 15) Opvatting 16) Overtuiging 17) Raad 18) Sentiment 19) Standpunt

 Zoals je ziet kun je onder de vlag van 'Opninie' een hoop kanten op 'Openbare mening' of 'heersende mening' lijken me hier niet op z'n plaats net als 'Algemene denkwijze' en 'Sentiment'. Dat zijn allemaal omschrijvingen die betrokkenheid impliceren van meer dan het weergevende individu. Dan pretendeer je dus namens anderen, vele anderen te spreken. Daar waag ik me niet aan. Bovendien ben ik drukker met het proberen te begrijpen van wat allemaal speelt, ook nu, dan dat ik er direct een mening, excusé een opninie over heb klaar liggen.

 Meestal speelt het ergens ver op de achtergrond en haalt af en toe een oprisping de bühne. Nu struikelt er echter zoveel over en door elkaar in een tempo, dat volgens mij nauwelijks iemand iets kan zeggen over de gevolgen voor de dag van morgen. Letterlijk 'morgen' laat staan volgende week of verder. Het geeft mij geen gerust gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten