woensdag 15 april 2020

Paaslamstew

 Me nog een beetje nuttig gemaakt door het recept voor het paaslam van het internet te plukken. Van zo'n kookvlog of hoe heet dat tegenwoordig? Nadeel is dat je niet ff een printje kunt maken van de ingrediënten en werkwijze. Zit je dus zelf te schrijven en de video te stoppen en op te starten.

 1 kg lamsvlees
 3 eetl bloem
 goed wat peper en een 1 theel. zout

 Mengen en bruin bakken en op de kant zetten

 2 grof gesneden uien
 3 tenen knoflook, versnipperd

  Bakken in dezelfde pan en met een scheut Guinness het aanbaksel los maken (3-4 min)

 4 winterpenen, grof gesneden
 3 selderij stronken, grof etc

 Dit bij de uien

 200gr spek klein beetje uitbakken
 Dubbelblikje tomatenpuree (2 minuten meebakken)
 250 ml runderbouillon

 Dit stap voor stap toevoegen in de pan. Vervolgens

 1 Guinness
 2 blaadjes laurier
 Enkele takjes tijm

 Dan het vlees erbij. Alles 2 uur laten sudderen in een niet volledig afgesloten pan

 500 gr aardappelen in grove blokken toevoegen en zonder deksel nog een half uur of iets meer laten trekken.

 Muv de Guinness en de stronken selderij voorzie ik geen problemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten