donderdag 9 april 2020

BB_02

 Onzalig idee zo'n corana-app. Ook hier wordt er over nagedacht. De overheid controleert natuurlijk al veel, veel te veel zelfs (ook hier) maar bij de instellingen op mijn telefoon trek ik toch echt een grens. Dat ik in Roemenië leef is via mijn telefoonnummer te herleiden en ws kan dat nog een stuk gedetailleerder dan me lief is, maar daar houdt het ook mee op. Waar ik rondloop en waarom gaat niemand wat aan. Het is eenzelfde verhaal als het willen afschaffen van cash geld.

 Blue Tooth staat alleen aan om handsfree te kunnen antwoorden, als ik gebeld wordt in de auto. Thuis staat ie op de wifi en buiten de deur hangt ie aan het netwerk van Telecom. Locatiegevens staan permanent en in alles en overal uit. Push meldingen, verversen, updaten, al dat soort flauwekul gebeurd alleen, als ik het incidenteel en tijdelijk toesta. Geen overheidsbemoeienis gaat dat veranderen.

 Het is een discussie die we sowieso al krijgen ivm wat men de komende jaren allemaal in de nieuwere automodellen in gevoerd wil zien. Als dat uit de klauwen loopt koop ik me wel een R4, 2CV of Trabantje. Alles heeft zijn grenzen en aan die van de privacy is al veel te veel geknaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten