dinsdag 28 april 2020

Traagheid

 De laatste mooie dag voor een week of twee, als weeronline gelijk heeft. Een beetje regen kan zeker geen kwaad, maar waarom dan gelijk weken? Mooi als vandaag de bonen in de grond kunnen. Werkje van niks, ware het niet, dat daar nog een aantal vierkante meter spitwerk aan vooraf moeten gaan. Gisteren aan het eind van de middag alvast begonnen. Na die ene vierkante meter voelde ik me oud, erg oud. De conditie kan nog een opkikker gebruiken. Het gaat allemaal weer zoooooooo langzaam. Hoelang duurt het nog, voordat het maken van mijn eerste koffie in de ochtend zolang duurt, dat ik er gelijk de bedborrel bij kan doen?

 Maar niet getreurd, een hele dag voor de boeg. Die paar laatste vierkante meters moeten gewoon lukken. Spitten, staan, leunen, kijken, desnoods zitten en weer verder. Zoiets als "rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan" maar dan anders.

 Al met al ook dit jaar op het moment suprême van het tuinseizoen loop ik achter de feiten aan. Zolang zover voor de noodzakelijkheden uit en dan met de finish in zicht ingehaald worden. Frustrerend ook al is het geen wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten