donderdag 23 april 2020

Terug(weg)

 Het voelt inmiddels stukken beter aan. Net als gisteren. Mooi de nacht afwachten voordat we conclusies gaan trekken. Vooralsnog ijskoude voeten, zeg niks, maar is zo, en ik moet iets met de advocaat van het minder slimme deel van de familie. Tja, ellende blijft elkaar op zoeken. Het gaat allemaal met de gang van een slak, maar voor de buitenwacht was het haast een normale dag.

 Begin me ook weer te verbazen over dingen die ik tegen kom. Zoals bijv. dat bij de versoepeling van de virus-gerelateerde beperkingen in Nederland de tandartsen en mondhygienisten weer vol aan de slag mogen maar kappers niet. Dus een bezigheid, waarbij je elkaar bijna letterlijk vanaf minder dan een halve meter in het gezicht tuft, is geen probleem meer, maar een activiteit op gemiddelde armslengte, waarvoor in omringende landen een mondkapje volstaat, kan niet door de beugel. Schiet me lek, ik kan het niet volgen. Benieuwd of hier straks ook van die inconsequentheden in de versoepelingen zitten.

 Eén ding wordt steeds zekerder. Het concert van Celine Dion gaan we deze zomer mislopen. Een tigtal duizend m/v met mondkapjes 1,5 m van elkaar zittend zou een vervreemdend effect moeten hebben. Vooral als ze ook nog uit hun dak gaan en de afstand in acht weten te houden. Mocht je al uit je dak kunnen gaan bij Dion, maar dat is niet aan mij. Nog niks definitiefs over gehoord maar stel het zou doorgaan, ik kan me er geen beeld bij vormen. Het is dan weliswaar geen Pinkpop, maar toch. Nederland schijnt ze nieteens te hebben. Willen wij hier na 15 mei de deur uit moeten we ze wel zien te regelen. Het lijkt hier geen probleem, maar of dat wat je krijgt beter is dan een zakdoek of een sjaal voor neus en mond betwijfel ik ten zeerste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten