dinsdag 7 april 2020

Groenstuip

 Weer een prachtige dag. Te heerlijk om binnen te zitten. De afwas kan nog wel een dag wachten of anders in de avonduren. Is omschakelen, maar er is weinig normaal op dit moment. Gisteren ook goed bezig geweest. Zit nu op 7,5 perceeltje en een bres in de laatste en grootste hoop sloophout. Vandaag het aantal perceeltjes op 8 brengen en iets van een schema proberen op te zetten, zodat ik weet wat ik waar nog kan dan wel zou moeten doen. Tussendoor dan het vuur aan het werk houden.

 De spinazie is boven de grond. De uien beginnen, net als de radijs. Tuinbonen en wortels laten zich nog niet zien en de rest zit in elk geval te kort in de grond om er iets van te verwachten. De verlenging van de noodtoestand brengt de volledigheid van de tuin in gevaar. 16 mei is op de grens qua het in de grond zetten van plantjes. Als .... dan tenminste de markten weer opgaan. Je zult als kweker met je honderden tomaten-, peper-, uien-, prei-,kool-, aubergine-, selderij- en etc.planten blijven zitten. Mndn werk voor nop geweest. De beelden van het massal doordraaien van het aanbod op de bloemveilingen stemde ook al niet vrolijk.

 Eigen zorgen eerst, al zijn het peanuts vergeleken met de ellende van de gemiddelde (kleine) ondernemer. Kom, spitten en weer ff schakelen naar standje 'afleiding'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten