dinsdag 28 april 2020

Controles

 Gisteren is hier het idee om de scholen na 15 mei weer open te laten gaan teruggedraaid. Alleen de leerlingen van de 8ste en 12e klas, resp. einde lager onderwijs en middelbaar onderwijs gaan zich in een roulatieschema van max. 10 leerlingen en drie uur les klassikaal voorbereiden op de examens. Benieuw of ook andere versoepelingen de nek wordt omgedraaid. Me de hele tijd moeten kunnen verantwoorden wat ik waarom waar van plan ben, ben ik wel een beetje erg zat. Nooit gecontroleerd trouwens, maar het feit blijft bestaan. Het is als een jaloerse partner met "Waarom ga je weg?", "Waar ga je heen?", "Wat ga je doen?" voor ieder beweging waar hij/zij niet bij betrokken is.

 Mariana had in het begin nogal moeite met mijn 'alleen weg willen gaan'. Die dacht werkelijk, dat ik er nog een ander op na hield. Gelukkig is dat verleden tijd, Maar het idee ... twee vrouwen tevreden moeten stellen. Tweemaal dat vrouwengezeur aan je kop. Degenen die zich zoiets aandoet, mist een paar basale functies in z'n hersenpan. Ik ken ze wel. Zelfs iemand die jaren en jarenlang drie balleen in de lucht heeft gehouden. Doe mij desnoods maar 25 honden. Lijkt me een complete ramp, maar minder erg dan twee vrouwen in mijn leven.

 Ik hoop werkelijk dat de noodtoestand na 15 mei op het vlak van die papierinvullerij wordt versoepeld. Een mondkapje neem ik dan wel op de koop toe. Belachelijk idee, maar wat wil je?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten