woensdag 8 april 2020

Geblaat

 Geïnteresseerd in een lulverhaal met pretentie?

 ‘We moeten onze vrijheid deels opgeven, anders wacht ons het lot van de dodo’.

  VK van vandaag. Zoeken op 'Dodo' dan omzeil je de betaalmuur. Maar dat terzijde. Schrijver ene Mark van Vugt en die heeft lang geleerd om dergelijker lulkoek bij elkaar te gooien. Hoogleraar evolutionaire psychologie. Ik weet niet, alleen die titel klinkt me al als kul in de oren. Wanneer heeft hij zijn ervaring opgedaan? Moet hij het net als de rest doen met zijn mensenleventje? Dan heb je een grote duim nodig en die blijkt hij ook te hebben.

 Moest natuurlijk ook ff zijn corona-momentje van fame mee pakken. Altijd geleerd, dat wijze mensen hun mond houden als ze niks te zeggen hebben. Aan zijn wijsheid valt dus te twijfelen. Maar de dodo. Die arme dodo is niet uitgestorven, omdat ie het vliegen had verleerd, maar omdat de koloniserende mens geen respect had voor ander leven. En ook zonder dat koloniserende element nog steeds dat respect mist, want in grote getallen dier- en plantensoorten dat laatste duwtje geeft.

 Het virus heeft volgens mij ook niet zoveel last van respect voor ander leven. Misschien tijd voor een koekje van eigen deeg?? Is het nu niet dan de volgende keer? Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten