dinsdag 14 april 2020

Tegenvallers

 Niks fysieks gedaan en nu een spier verrekt. Knap, dat ik het voor elkaar krijg. Zelfs de honden hebben niet onverwachts aan hun lijnen lopen rukken. Mist mijn lijf het spitten? Deze spier die ken ik. Als die er echt geen zin meer in heeft, is het morgen feest. Dan kost alles minimaal minuten wat tot voor net nooit meer dan seconden in beslag nam.

 Voor mijn rug geheel op slot zou slaan, een zg lockdown gauw de witte wijn van jaargang 2019 gebotteld. De 25 ltr fles twee dagen geleden naar binnen gezet en vanmiddag het benodigde aantal flessen schoongemaakt. Het hevelen is peanuts. Herbruikbare afsluitingen in de flessen rammen en klaar is Kees of Kaspar.

 De wijn is prachtig helder. Perfect zo op het oog. Mooi lichtgeel van kleur met een zweem groenigs. Barstend van het fruit in reuk en smaak. Helaas naar mijn smaak ietsje aan de zoete kant. Morgen de alcoholmeter zoeken. Nu wil ik weten of het gistingsproces niet volledig is geweest of dat ik het in een andere richting moet zoeken. Goed gekoeld zal ie best te drinken zijn, neemt niet weg dat het zoete in de smaak zonde is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten