dinsdag 14 april 2020

Ongelofelijk

 Slome dag. Afgezien van de afwas weinig concreets gedaan. Wat zitten neuzen in de achtergrondgegevens van de coronacrisis die nu langzaam op tafel komen. Achteraf lullen is natuurlijk altijd makkelijk. D'r zijn echter beslissingen genomen en adviezen de wereld in geslingerd op momenten, dat het tegendeel al lang en breed bekend was of er op z'n minst serieuze twijfel bestond. Of je dat nog onvermogen mag noemen trek ik in twijfel. Het lijkt meer op werken met een verborgen agenda en dat nog tegen beter weten in ook.

 En dan het politieke gedraai en de mooi praterij. Trump gaat daarbij als een olifant door de porceleinkast maar wat er in Europa aan equivalenten rondloopt is geen haar beter. Ongeacht of het nu Conte of Rutte is. Het was goed geweest als hier (gemaakte) fouten waren toegegeven, zowel in de huidige besluitvorming als in de beslissingen in de voorafgaande jaren, die mede de oorzaak zijn voor het gehannes in de aanpak, waarvan iedereen wist, dat het een keer nodig zou zijn. Of dat ooit nog eens gaat gebeuren? De praktijk heeft uitgewezen, dat dat best 75 jaar kan duren en dan nog maar halfslachtig.

 Groot spraak in voorspelbare landen en dan in zo'n korte tijd de deksel op je neus krijgen. Als ze al zoiets simpels als een virusuitbraak, die in de lucht hing, niet adequaat kunnen tackelen, hoe geloofwaardig is hun gelul over het klimaat, iets waar ze werkelijk geen ene ruk van af weten noch iets van controle over kunnen krijgen??? Gaat de kudde na de crisis gewoon weer dom blatend trouw achter de lui aan, die het achterste van hun tong niet laten zien, terwijl ze alles uit hun duim zuigen??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten