vrijdag 10 april 2020

Viraal_32

 De flauwekul van de 1,5 meter economie. Rutte heeft er bijna een mantra van gemaakt. Maar je kunt er op hameren wat je wilt, dat gaat niet lukken. Het zit niet in de mens en de hele infrastructuur is er niet op berekent. Vakantiedrukt op een vliegveld. De stoelen in vliegtuigen en openbaar vervoer. Uitverkoopheisa. Festivals. Voetbalwedstrijden. Feestjes .... en ga zo maar door.

 Gisteren schijnen er 2000 seizoenswerkers richting Duitsland vertrokken te zijn vanaf vliegveld Cluj. Nu ken ik die luchthaven een beetje en met veel minder dan 2000 personen sta je daar al hutje-mudje. De passage door de controle is onder normale omstandigheden al één grote opstopping en de wachtruimte voor het boarden zit met een paar honderd man/vrouw al stampvol. Wat 1,5 mtr???

 Er schijnt onderhandeld te zijn over het toelaten van 80.000 seizoenswerkers om in Duitsland oa aardbeien te plukken en asperges te steken. Hoe zit dat met reisbeperkingen van en naar zwaar getroffen landen?? Italië heeft Roemenië ook al 'gesmeekt' om de seizoensarbeiders hun kant op te laten komen. Hand op houden bij de EU èn te lui zijn om je eigen werk te doen, dat is Italië. Kunnen al die werkeloos geworden Italianen niet in eigen land aan de slag of is dat werk hen te min??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten