dinsdag 14 april 2020

Inconsequent?

 Geen tuin vandaag. Geen economische (ramp)verhalen. Geen ge-app over een app. Wat blijft er dan over? De afwas? Tsjoe, tsjoe, wat een spetterend spannend bestaan. Je hebt saai en saai. Je kunt er vrijwillig voor kiezen of het wordt je opgedrongen. Het is tweemaal hetzelfde en toch compleet anders. De dwarsheid borrelt in toenemende frequentie op en niet alleen bij mij. De politie is de afgelopen dagen al meermaals met machtsvertoon, zwaailichten en sirenes Coves binnen gevallen, omdat iemand het zat was en moeilijk liep te doen. Dat noemen ze dan 'moeilijk doen' maar in feite is het doodnormaal.

 Familie in het buitenland is dringend aangeraden met de Pasen niet naar Roemenië op bezoek te komen. Iedereen gaat eerst 14 dagen in quarantaine en dan zijn de Pasen voorbij. Ondertussen mogen wel duizenden seizoenswerkers naar Duitsland vertrekken, ook uit de meest zwaar getroffen regio (Suceave). De eerste dode schijnt al gevallen. Dat worden asperges met een rouwrandje. Ondertussen worden hier regelmatig met machtsvertoon controles uitgevoerd om te zien of iedereen zich aan de regels houdt mbt het verlaten van je huis, zijn er in Boekarest markten open en zijn die hier gesloten en er zal meer krom zitten.

 Het is zo inconsequent als maar wat. Versoepel dan die hele lockdowntoestand en verschuif het controleren naar afstand houden en desnoods mondkapjes dragen, maar dan wel op de goede manier en met de juiste specificaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten