donderdag 9 april 2020

BB

  De doden weer geteld. Besmettingen bijgewerkt. We kunnen weer verder met afwachten in onzekerheid. Waarmee doden we de tijd? Misschien verkeerde woordkeuze voor dit moment. Een beetje cynisme kan nooit kwaad. Ik maak me meer zorgen over al die zaken die nu onder het mom van corona doorgevoerd dreigen te worden. Ten eerst natuurlijk het eeuwige eurobonds-verhaal sec of via de omweg van het EMS zonder voorwaarden. Ten tweede het effect van de keuze van de ECB om zonder limiet staatsschulden op te kopen. En dan ten derde dichter bij het bed al dat gelul over app's om de coronaverspreiding tegen te gaan.

 Misschien is Lagarde een beetje te dom om te poepen en reageert impulsief want vrouw tenslotte en zijn de bedoelingen van Italië & Co alles behalve verhuld maar dat gelul over het gebruik van een app om je bevolking zg tegen corona te beschermen is natuurlijk 1984 in kwadraat. Dat is een middel dat de kwaal mijlenver voorbij schiet en eenmaal in de handen van de overheid ongetwijfeld meer en vele malen oneigenlijker toegepast gaat worden.

 Zelfs als het idee (ik weiger 'de idee' te gebruiken) nu gebaseerd is op zuivere intenties, wat ik al niet geloof, is het een middel, dat naar wensen en omstandigheden kan worden aangepast afhankelijk van de personen en de politieke situatie waarin men dan verkeerd. En ook als het gebruik in eerste instantie vrijwillig zal zijn, is er natuurlijk in een handomdraai iets bedacht waardoor dat vrijwillige in principe nog wel geldt maar in praktijk niet meer werkt. Nee dus, nooit accpeteren, weg met die Orwelliaanse neigingen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten