donderdag 30 april 2020

Schakelinzet

 Voor het eerst sinds weken weer uit bed op een beetje normale tijd voor het seizoen. De regen, waar ik voor de afwisseling een keertje op wacht, is vannacht niet gevallen. Gaat de voorspelling ook vandaag niet door, dan wordt het slepen met de gieter. Voor as zondag staan 18,8 mm op het programma. Zijn geen overstromingswaarden, maar als dat in korte tijd valt is het desondanks teveel van het goede. Over de hele dag verspreid is het een cadeautje voor de tuin. Maar zover is het nog niet. Eerst vandaag begieten.

 Ondertussen zoekt ik naarstig naar de volgende aanslag op mijn tijd. Klussen, ja, maar wat en waar. Denk dat ik eindelijk 'ns iets ga doen met het definitief 'leiden' van de druif op de binnenplaats en daarna electriciteit in de schuur, zodat we komende winter zien waar we lopen.en vinden wat we zoeken. Daarna 'natuurlijk' mijn werkplaats òf minstens zo 'natuurlijk' de was-, koel- en waterkelder in orde maken.

 Ach, ach, ach, waarom kan ik mezelf niet opsplitsen. Zou nog gezellig worden op de binnenplaats. Al die door elkaar lopende eigenheimers. Criticasters van andermans, maar in feite dus eigen werk. Zou in ieder geval geen communicatieproblemen opleveren zoals met de aannemer of als ik Mariana soms vrg om te helpen. Zelf doen is zo vele malen handiger. Het schiet alleen voor geen meter op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten