woensdag 29 april 2020

Er op uit

 Bijgekomen van gisteren vanochtend de deur uit voor boodschappen. Voor achten. Het had wel iets spannends, zoals het vertrek op vakantie. Onrustig, te vroeg wakker, etc. Twaalf dagen geleden voor het laatst de straat op geweest. Het zegt wat, als je dat stomgenoeg bijhoudt. En dan de riedel voor vertrek. Latex handschoenen mee, bankpas ipv cash, mondkapje uit de zak trekken, datum op verantwoording voor verblijf buitenshuis veranderen en de tocht kan begonnen worden.

 Stil buiten en met een raar gevoel onder de leden rij ik het dorp uit. De mensen zijn niet meer zo vanzelfsprekend als ze ooit waren. Het is nog niet zo erg, dat je opkijkt, als je er een ziet, maar het gaat die kant op.
 
 Het is inmiddels duidelijk, dat zo vroeg in de ochtend niet het goede moment voor verse groente is. Zelfs citroenen waren niet aanwezig. De weerstand tegen een 'reis' naar Sibiu krimpt fors op dat soort momenten. Op de terugweg langs de markt gereden. Gekeken of er iets ophing over de duur van de sluiting cq het aanstaande moment van heropening. Maar niks, nada. Leegte alom. En dan thuis op Romania-insider.com lezen dat Klaus Iohannis over de periode na 15 mei zegt:

“There will still be many restrictions in force. We will not be able to meet in groups larger three. We will not be able, for quite a while, to go out to the restaurant or the mall. We will not be able to leave the locality immediately after May 15, unless we have a very serious reason. These things, of course, will still be detailed,”

 Ik word daar niet vrolijk van en dat over de restaurants zal Mariana's geduld met deze toestand zwaar op de proef stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten