donderdag 30 april 2020

Ketters?

 Artikel in de VK: "Klimaatbeweging verkettert 'gevaarlijke' nieuwe film van Michael Moore". Ff snel doorheen gescand. Werk van die man (oa Fahrenheit 9/11 en Bowling for Columbine) doet altijd wel stof op waaien. Laatste produktie Planet of the Humans van de hand van Jeff Gibbs, notabene een (voormalig) milieuactivist, heeft hij enkel geproduceerd. De film is een aanklacht tegen de hypocrisie in/van de groene beweging.

 De heftige reacties verbazen me. Waarom zou je je zo druk maken over iets, waarvan je zegt dat het niet klopt?? Er zijn mensen die zeggen 'dat hij soms echt een punt heeft' en dus nu types die 'm van het tegendeel betichten en de kritiek brengen alsof de beste man heiligschennis pleegt. En dan direct roepen om de film te verbieden.... Dat is de nieuwe aanpak als je iets onwelgevallig is.

 Er zal vast hier en daar iets discutabel zijn, maar dat soort punten zijn bij de voorstanders van de hele klimaatdiscussie bij de vleet te vinden. Het klinkt me meer in de oren als een heftig verontwaardigde reactie van iemand die zich betrapt voelt. Die hele klimaattoestand is discutabel en dubbel. Sec gezegd verdienen alleen de windmolenmakers en producenten van zonnepanelen èn Elon Musk er aan. De rest van de mensen moet domweg voor een idee dokken, waarvan de basis zeer twijfelachtig is. En dat dit hele gedoe de verandering van het klimaat niet zal tegen houden staat als een paal boven water voor iedereen, die zijn verstand gebruikt. De rest merkt het later vanzelf wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten