dinsdag 7 april 2020

Viraal_31

 Mondkapjes of wat daar voor door moet gaan is de volgende stap. Het informatiemechanisme krijgt herkenbare trekjes. Eerst ontkennen, dan het als mogelijkheid niet meer wegwuiven en vervolgens verplichten. Het gaan vast geen 3M FFP3 gevalletjes worden maar van die operatiedoekjes met oorbevestiging. Meer psychologische ondersteuning dan echte bescherming. Maar wie ben ik. Zien of ik ze vandaag ergens kan scoren.

 De noodtoestand wordt hier een mnd opgerekt. Experten spreken wereldwijd over minstens twee jaar 'social distancing'. China is hard bezig om zijn handen in onschuld te wassen mbt oorzaak van de verspreiding van het virus. Trump is van onzin omgeslagen in iemand die honderdduizenden doden voorspelt. Spanje is Italië voorbij gestreeft in de race om besmettingsaantallen en doden. De zuid-Europese landen proberen kost wat kost hun begrotingsproblemen wit te wassen via de corona-crisis. Wit-Rusland ontkent het bestaan van het virus nog steeds en in Turkmenistan schijnt het verboden te zijn om het over het virus te hebben, dus bestaat het niet. Ondertussen gaan schokkende beelden van bergen lijken in Equador over de digitale snelweg maar schijnt de werkelijkheid meer met onwillige begrafenisondernemers te maken te hebben dan met het virus.

 En zo zijn er meer feitjes, die aan anecdotes doen denken, als het niet allemaal zo triest zou zijn. En het krijgt stap voor stap steeds iets meer benauwends. Bijna verstikkend om in het kader te blijven. Van de rij voor de supermarkt naar het zoveelste rampenscenario voor de (economische) toekomst. Rest mij alleen te hopen, dat in deze de soep ook minder warm gegeten zal worden dan dat hij wordt opgediend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten