zondag 5 april 2020

Viraal_30

 Nog meer grappigs. De politie in Iași heeft een drugdealer aangehouden, die zijn verblijf buitenshuis dacht te kunnen verantwoorden met 'professioneel belang'. Geheel correct natuurlijk alleen ligt dat bij de handel in heroïne net iets gecompliceerder.

 Gisteren is de tweede stad in Roemenië van de buitenwereld afgesloten. Ditmaal Țăndărei in de regio Ialomița, de streek tussen Boekarest en Constanța aan de Zwarte Zee. Blijkbaar is het voor een hoop mensen te moeilijk om zich aan de ingestelde regels te houden. Nu valt over die regels en de reden om ze in te stellen een hoop te discussiëren, maar eenmaal ingesteld kun je toch weinig meer dan je er aan houden.. Al is het maar omdat de gemiddelde politieagent qua intellectueel niveau niet verder komt dan 'regel is regel'.

 Op diezelfde nieuwswebsite zag ik een foto's uit 1918 ten tijde van de Spaanse griep. Oa een treinperron met in en uitstappende mensen en politie of spoorwegpersoneel om alles in goede banen te leiden. Zo'n trein met een deurtje in iedere coupé. Iedereen op de foto draagt met een mondkapje ...

 Naar schatting heeft de Spaanse griep toen 20 tot 100 miljoen mensen het leven gekost. Dat is een erg globale schatting, maar het minimum is al veel, hoewel er momenteel dagelijks ook iets van 10 miljoen mensen per mnd bij komen. Daar vallen die doden van het moment (iets van 40.000??) bij in het niets. Wat ons weer bij de vrg brengt is het middel, de wijze van bestrijding niet erger dan de kwaal??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten