zaterdag 21 juli 2018

Meeëters

 Het zal overal wel gebeuren, maar hier is het me voor het eerst opgevallen en ik blijf het tegenkomen ook al besteed ik er geen speciale aandacht aan. Maakt niet uit of het Sibiu of Agnita is. In de supermarkten lopen mensen rond die verpakkingen openscheuren en (een deel van) de inhoud verorberen. Of in hun zak stoppen. Qua resultaat maakt dat weinig uit.

 Bij de Penny in Agnita is me al meerdere malen opgevallen, dat mensen mn aan de chocola en de chips zitten. Niet in de reguliere vakken, maar in het deel achterin, waar de minder courante zooi ligt cq de eenmalige aanbiedingen of probeersels, etc.  Je let dus op wat je pakt. Geen open verpakkingen. Zo ook vandaag. Van die zwitserse driehoekchocola en dat in de witte versie. Zeker twee repen waren open gebroken. Een greep in de net geopende doos leverde echter een aantal complete repen op.

 Wat schets mijn verbazing, als ik de repen thuis op hun plek wil verstouwen, en zie dat een reep is opengebroken. Moet ik nou aan mezelf gaan twijfelen? Ik had zeker weten complete repen uit die net geopende doos getrokken. Men eet dus niet alleen uit het rek, maar ook uit de winkelwagen van een ander. Ik sleep dat ding nl niet de hele tijd met me mee, af en toe staat het onbeheerd in afwachting van mijn terugkomst. Wat erin zit moet tenslotte nog betaald worden. 'Stelen' is dus feitelijk onmogelijk, maar eten kan dus wel ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten