dinsdag 10 juli 2018

Afronding

 Dat was een dag vol slome actie. Een beetje overdreven gezegd de hele dag aan de afwas besteed. Net voor het vallen van de duisternis en na de hopelijk laatste bui voor de komende dagen de tomatenplanten nog ontdaan van dieven en door schimmel aangetaste bladeren. De eerste rode tomaat heeft al een vieze bruine rottingsvlek door de schimmel. Dat zijn niet de goede tekenen. Het mag wel 2 mndn strak blauw, droog en over de dertig worden wil dat straks niet voor het grootste deel van de vruchten gaan gelden.

 Ook de rest van de tuin is huilen. De augurken exploderen bijna door het vele vocht dat ze opnemen. De uien waren eerst blij maar inmiddels rotten de zwakkere broeders weg. De pepers zijn al geen snelle groeiers maar nu schiet het helemaal niet op. Alleen de prei en de selderie schijnen geen last van hun natte voeten te hebben. Er staat gewoon water in de tuin. Mocht ik nog twijfelen over de noodzaak van drainage in enige vorm, dan is die twijfel inmiddels geheel overbodig geworden.

 Voordat de tuin overeenkomt met wat ik in mijn hoofd heb, zijn we een paar jaar verder. Het zal me om te beginnen benieuwen of ik de puinhoop van het verbouwen voor de winter opgeruimd krijg. Het meubilair en het stookhout zal wel lukken maar dan de rest .... al dat hout waar je weinig meer mee kunt dan verfikken. Misschien beter om dat dan maar direct te doen ipv het eerst kort te zagen en op te slaan? Gelukkig hoef ik me daar morgen niet al mee bezig te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten