donderdag 19 juli 2018

Foutje?

 Het nauwelijks te verwezenlijken streven is om in de titel nooit een woord te gebruiken, dat al een keer aan de beurt is geweest. Ondanks het aantal blogtitels wil dat nog met regelmaat lukken. Soms check ik de mogelijke aanwezigheid via een zoekopdracht binnen Blogger. Wat schetste mijn verbazing toen ik bij het woord 'Wachten' slechts 135 treffers had op de ruim 6000 titels.

 De zoekmachine bekijkt de hele bijdrage en niet alle de kop. Misschien kan dat, maar ik heb dat tot op heden niet ontdekt. Ruim 100x hetzelfde woord in de titel zou wel bar zijn, maar slecht 135 keer ergens in de tekst van al die bijdrages .... Daar geloof ik niks van. Als ik ergens over kan zeuren is het wel over wachten.

 Terugbladerend zou ik pas sinds oktober 2017 het 'wachten' op de een of andere manier benoemd hebben. Dan kun je denken "Wat is er toen veranderd?" maar ook "Wat een nonsens!". Kleine check met het woordje 'als'. Ook daarbij was het in oktober 2017 einde oefening qua voorkomen. Daar klopt dus geen ene moer van.

 Ergerlijk zijn dit soort wijzigingen of fouten. Je bent gebruiker, maar wordt mooi voor de domme gehouden. Vooral geen slapende honden wakker maken. Kun je weer gaan zoeken. Google, fora, etc. Daar was ooit een goede Nederlandse variant, maar die kan ik nergens meer vinden. Dan prijs je je gelukkig, dat je het Engels redelijk meester bent. Een algemeen probleem, een foutje, maar zover ik het begrijp nog geen oplossing. Wel een alternatief. Leuk om te weten, maar zo vaak maak ik van dat zoeken ook weer niet gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten