zaterdag 7 juli 2018

Glutenvrijheid

 Gisteren voor het eerst sinds mndn een paar uur door de FAS gebladerd. Een van de laatsten. Dank de aanwezigheid van al die zieke pups zijn de kranten uitgekleed tot op de ws lezenswaardige delen. Dan blijft er weinig over van die krant, scheelt in de stapelhoogte.

 In het deel wat ik te pakken had stond een leuk stuk over gluten en dan mn over de onzin rondom gluten. Zoals bij alles heb je altijd wel een paar exemplaren van het menselijke ras, die er overgevoelig voor zijn. Daarbij opgeteld mensen die bloem in z'n geheel niet verdragen. Meestal een kwestie van niet meer na jaren ermee gewerkt te hebben. Bakkers, dus. Bij elkaar hooguit 1% van de mensheid die aanspraak kan maken op een heuse overgevoeligheid. Maar daar denkt een hele meute anders over tegenwoordig. Een soort placebo-effect, wat door de auteur van het artikel oa geduid werd als behoefte aan aandacht. Overal wordt er speciaal iets voor jou gedaan of gelaten. Als de hausse doorzet in het tempo waarin het de laatste jaren is gegaan, is glutenvrij straks normaal en mogen al die zielepoten weer opzoek naar een nwe uitzonderingspositie.

 Het zoveelste bewijs voor de stelling, dat je maar wat hoeft te roepen op het terrein van mogelijk ziekten en/of overgevoeligheden en de doelgroep vormt zich vanzelf uit het niets. Nu is dit redelijk onschuldig hoe onzinnig ook, maar hetzelfde hebben we gezien bij cholestorol/statines, eieren, meervoudig verzadigde vetzuren, koemelk, rood vlees en een hoop etc's.

  Als ik me ooit een dag zit te vervelen ga ik zo'n nep-waarheid creëren en me vervolgens verkneukelen aan de effecten van bewezen niet-bestaande symptomen. Welvaart doet een hoop goed maar ook soms erg stomme dingen met mensen. Hup, aan de slag met je 10.000 passen. O nee, tegenwoordig moet je vooral meer zweten en de mannen 2 handjes(!) noten per dag eten, als je tenminste nog met voortplanting bezig bent. Zak toch in de stront aub. Is vast ook ergens goed voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten