maandag 9 juli 2018

Kabbelen

 Rare dag of moet ik het 'bijzonder' noemen? Weinig concreets gedaan maar met een hoop dingen bezig geweest. De linkerarm is bij het typen nog bruikbaar voor de rest is ie ws een paar dagen uitgeschakeld. Zal morgen zeker niet beter zijn. Regen is blijven vallen. Soms kort, soms langer, soms druilerig, soms tropisch. De heuvels, die rond deze tijd al aardig aan de gelige kant had kunnen zijn, zijn nog steeds sappig groen. Mijn fantasie moeten gebruiken om Lady haar dosis antibiotica binnen te laten krijgen en met plezier een lunch in elkaar gedraaid en daar Elenora van mee laten genieten. Die zat toen al ruim twee uur met Mariana het dorp door te lichten. Nog maar iets van twee tanden in haar mond maar de kaas, worst en de rest ging er probleemloos in. De wijn niet uitgezonderd. Na de wodka's was het toch een beetje teveel en moest ze door Mariana naar huis begeleid worden. Geen mens van in de tachtig of zo, gewoon onze leeftijd en misschien zelfs nog wat jonger. Zelf ondertussen aan de bedachte siësta toegegeven. De korte nachtjes laten zo hun sporen na.

 Zeiknat geregend bij het uitlaten van de honden en vervolgens, ineens kon het ook niet regenen, met een Duvel in de ene hand en Mariana in de andere onze ideeën mbt de voltooiing van de schuur op één lijn gebracht. Iets wat met enige regelmaat moet gebeuren om niet ineens met de meest wilde ideeën geconfronteerd te worden. Op het tijdstip voor de koe vertrok Mariana naar 24. Mopke, werknaam voor de hinkepoot, wilde aandacht en Bobby ook. Meer dan twee honden is in feite onmogelijk. Twee handen, twee honden. Het zijn er echter 6 binnen de poort en één er buiten. Die laatste, een van de teckels, durft niet meer naar binnen, heeft zich met zijn grote waffel onmogelijk gemaakt in de groep.

 Wachtrij-training zou een idee zijn. Doe ik, als ik me verveel. Gaat dus niet gebeuren. Wat eigenlijk wel gebeurd had moeten zijn, is de afwas. Maar daar hebben we morgen weer voor. Niet in de laatste plaats omdat de regen nog wel ff door schijnt te gaan, al is Weeronline op de langere termijn iets minder pessimistisch dan vanochtend. Dat hebt je dan weer met weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten