woensdag 18 juli 2018

Struikelen

 Je kunt alles van te voren uitzoeken of je gaat gewoon aan de slag en ziet waar je uitkomt. In dat laatste geval zijn verrassingen niet uitgesloten. Vervelend als je het resultaat van twee jaar geleden ernaast hebt staan en het daarbij dus wel 'goed' is gegaan, dwz het resultaat is, wat je nu niet hebt weten te bereiken. Gelukkig, of net niet natuurlijk, heb ik me daar een paar jaar geleden maar zijdelings tegenaan bemoeid.  Maar ook de 'chef de cuisine' van toen had tijdens het werk geen last van rinkelende alarmbellen.

 Nu hebben we dus een x-aantal potten gevuld met ingemaakte paddestoelen, zowel cantharellen als de gewoon weide-champignon, en daarbij een hoop potruimte verspild door het spul er rauw ipv voorgekookt in te stoppen. Tja, volgend jaar beter. Ik bedoel volgend jaar weer zoals twee jaar geleden.

 Vorig jaar een zelfde akkefietje met de peren. Niet dat die ook zo krompen, die waren na een half uur koken in de pot gewoon nog niet gaar en begonnen na een paar dagen lustig te gisten. Al doende leert men, en dat niet voor de eerste keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten