zaterdag 28 juli 2018

Gewoontjes

 Zo af en toe zoek ik weleens op het internet naar blogs à la het mijne. Geen influencers, geen betweters, geen thematutten, geen kook-kopieerblogs, geen tuinweetjes, gewoon wat gekeutel over iemands leven. Gevonden heb ik het tot op heden niet. Wel over 'leven met reuma', 'leven na mijn scheiding', 'leven met een trauma', 'positief leven', etc. Vaak met een laatste bijdrage een kleine eeuw geleden of een aantal berichten, waar je aan twee handen ruim voldoende hebt, om ze te tellen.

 Niet dat ik nu zo bijzonder ben. Daar geloof ik niks van. Zo'n blog is een zeer diverse toestand en niet makkelijk onder een zoekhoedje van Google te vangen. Dat is bijv. bij sex, koken of tuinieren een stuk makkelijker. Een ladingdekkende titel veronderstelt in feite een thema. Het thema is leven. Da's niet zo moeilijk. Maar hoe vang je dat in/met een zoekalgoritme?

 Wat is leven? Biologisch-sociaal-maatschappelijk-psychisch-emotiomenteel-actief etc. Hoe veeg je dat met een paar éénduidige begrippen op een hoop? Ik heb niet zo direct een antwoord. En het vangen van de inhoud in een overzichtelijk aantal kernwoorden is één. Belangrijker is, dat die begrippen vervolgens met regelmaat in de geplaatste stukjes voorkomen, anders is er geen verband en geen actualiteit. Ja, het borrelt weer en laat het deze keer voor de afwisseling eens doorzetten. Ik zou er niet vies van zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten