dinsdag 17 juli 2018

Gepeins

 Een ideaal moment om me aan mezelf te ergeren. Schiet ik ook niks mee op, maar doe ik tenminste iets. Maar laat ik me met iets anders bezig houden. Flokkie bijvoorbeeld. Zo af en toe blijft hij in mijn hoofd opduiken. Het feite, dat hij er ineens niet meer was, blijft knagen. En mn het idee, dat een dorpeling daar de hand in zou kunnen hebben gehad. Weten doe ik niks, maar toch.

 Een auto heeft 'm niet verrast, dan hadden we wel iets gehoord of gezien. Hij liep hier al een paar jaar rond, dus de kans dat hij door een stomme zet z'n nek heeft gebroken of in de beek is verdronken, kun je verwaarlozen. Met andere verwondingen was hij gegarandeerd huiswaarts gekeerd. Alle kringetjes, die ik meer of minder bewust in mijn hoofd draai, komen altijd weer uit bij de medemens. Maar gestel, waarom hij dan en niet Bobby of Lady?? Of zelfs Prada of Rosa? Ze lopen genoeg rond op eigen gelegenheid.

 En hoe gaat dat dan? Flokkie was nou niet het type, dat zich liet aanhalen door een vreemde. Integendeel. En iets verkeerds voeren .... Behalve dat dat niet 1, 2, 3 werkt, en hij zeer ws ziek als ie was op huis aan was gekomen, moet je daarna alsnog iets met het beest. Had hij ergens gelegen, geldt hetzelfde verhaal als bij een aanrijding. Hetzelfde geldt voor een matpartij met een stel andere honden. Flokkie zocht het niet op en was het toch gebeurd dan niet onopgemerkt. Ik krijg het niet kloppend.

 Of heeft hij in zo'n korte tijd een betere tehuis gevonden? Beetje ongeloofwaardig. Of heeft een teef hem á la Bobby het hoofd op hol gebracht en is hij met haar mee de wijde wereld in getogen?? Genoeg vragen om een regenachtige zomer mee door te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten