zondag 22 juli 2018

Keurmeester

 Het is de voorspelbare combi buiten de deur eten en boodschappen doen geworden. En (Psssssst!) het regent nog steeds niet, ondanks voorspelling.

 D'r op uit trekken geeft de dag altijd een feestelijk tintje en om dat tintje wat aan te dikken besloten om op een voor ons onbekende plek te gaan eten. De Tripadvisor noemde het een tijdje geleden het beste restaurant van Sibiu. Daar trap ik niet meer in, nadat ik bij het laatste bezoek aan Parijs dank de Tripadvisor tot tweemaal toe in een soort snackbar terecht ben gekomen. Kwaliteit van eten zegt niet alles en prijs-kwaliteit al helemaal niet.

 Maar ik wist, dat het een heus restaurant was en, niet onbelangrijk, ik had zin in rood vlees. Een zeldzaamheid in Roemenië maar in een Steakhouse moet dat lukken. Leek me zo. Je voelt 'm aankomen. Niet? Heerlijk mals, smaakvol, rood en bloederig vlees, rundvlees, vlees waar ik af en toe een moord voor zou kunnen begaan, kreeg ik meer en meer het idee in de laatste mndn.

 Entourage uitstekend, personeel ietwat arrogant maar servicegericht, kwaliteit van eten geen culinaire hoogvliegerij maar vers, goedverzorgd en aantrekkelijk gepresenteerd in porties, waar je ook iets mee kunt als je geen houthakker bent. Wat kan er dan misgegaan zijn, denk je dan, denk ik. Wat ik op mijn bord kreeg (Mariana blieft het niet en had iets anders) was gewoon geen rundvlees. Het was mals, goed gegrild maar kleur- en smaakloos!! Het was kalfsvlees. Jong, nauwelijks doorleeft vlees. Een Steakhouse onwaardig. Heb dat aan de bediening proberen duidelijk te maken, maar dat kwam niet over.

 Het zette een eerdere ervaring in een ander restaurant in een ander daglicht. Toen had ik het idee, dat ik varkensvlees geserveerd kreeg, terwijl ik biefstuk had besteld. Het verschil tussen kalfs- en varkensvlees is qua kleur minimaal en als het varken jong genoeg het loodje heeft gelegd, zit het verschil 'm ook niet in de smaak. Roemenen en rundvlees .... het blijft behelpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten