zondag 8 juli 2018

Afval

 Regen, regen, regen. In feite de hele dag al, maar de afgelopen 3 of 4 uur volcontinu en niet zo zuinig ook. Als hier nog eens iemand over water voor zijn of haar tuin begint, kan ie op z'n Hollands een knal voor z'n kanis krijgen. Misschien een idee om in een deel van de tuin een paar sawa's te creëren? De rijstteelt moet hier volgens mij best lukken. In het weiland achter de tuin staat al weken met grote regelmaat water, soms wel tot een halve meter hoog of diep.

 De beek, die nog wat verder achter de tuin en het dorp langs loopt, wordt dit jaar goed doorgespoeld. De ijskast en fornuisonderdelen zullen wel blijven liggen, maar de kleren, kratten, pannen, schoenen, zakken èn vooral plastic flessen zullen 'opgeruimd' worden cq verplaats naar het bordje van een andere gemeente. Na de laatste hoosbui was de beek minsten 1,5 meter in hoogte gestegen en is een deel van het afval naar hoger gelegen delen verplaats. Met op één plek zoveel plastic flessen bij elkaar, dat je er wel een vuilniswagen mee zou kunnen vullen. Misschien ietsje overdreven, maar er lag (ligt) me daar toch een stapel, dat je je als dorpsbewoner toch de ogen uit je kop zou moeten schamen, dat zoiets überhaupt kan. Geloof niet dat men daar wakker van ligt.

 Af en toe heb ik wel de neiging om rondslingerend afval mn plastic flessen en blikjes op te rapen, maar behalve dat ik dan met wat kleine routewisselingen dagelijks een vuilniszak bij me zou moeten hebben, voel ik me vooral buurman's gek als mndn lang open en bloot tigtal 2,5 ltr bierflessen in de greppel langs de weg liggen en niemand, ook niet de aanpalende bewoner zich geroepen voelt het spul in z'n 2-wekelijkse recycle-bak te stoppen. Ik beperk me tot ons stoepje, dat levert iedere twee weken wel iets op. En toen ik afgelopen woensdag op het laatste moment, het ding stond al aan de weg, nog iets in die bak wilde stoppen, voordat ie geleegd zou worden, bleek iemand van de gelegenheid gebruik te hebben gemaakt om twee pedaalemmerzakken met ordinair huisval in de recycle-container te stoppen. Mensen .... Dorpsgenoten ... Buren ..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten