zaterdag 21 juli 2018

Lichtend

 Waar heb ik het aan verdiend? Een onverwachts cadeautje. Na in samenwerking met Sissi de inhoud van een glas rode wijn over het toetsenbord gekieperd te hebben, de schade proberen te beperken. Het ding direct op z'n kop gelegd en de volgende dag van toetsen ontdaan en schoongemaakt. Maar het resultaat was slechts goed voor 90% van het lichtorgel. Dat is alweer iets van 2 mndn geleden.

 Natuurlijk ook op hert internet gezocht naar ervaringen met gesopte toetsenborden van mijn merk. Behalve het algemene schoonmaakverhaal en voorstellen tot ingrepen, die ik mezelf niet toevertrouw, waren er ook een hoop berichten over problemen met de led-verlichting van de toetsen zonder dat daar water, wijn of koffie aan te pas was gekomen. Voor de leek, bij een RGB-toetsenbord is iedere toets voorzien van een ledlichtje en kan oplichten in alle gewenste kleuren, wisselen van kleur indien gewenst, knipperen, etc.

 Die led-verlichting interesseert me in feite geen ene moer. Het ging me om de mechanische kwaliteiten. Een toetsenbord met het gedrag van een typemachine ipv elektronische registratie van het aanraken van de toetsen. Die lichtjes waren extra en het standje 'lichtblauw' was behalve handig in de schermer ook acceptabel voor het oog. Tot de wijn er overheen ging.,,,

 Sindsdien hadden de functietoetsen, de linker ctrl en shift alsmede de rechter alt en windows-knop geen zin meer in licht blauw maar hielden het bij lila en rood. Tot voor een week of twee geleden de functietoetsen met regelmaat maar niet volledig permanent weer lichtblauw bleven. En sinds gisteren geldt dat dus weer voor het heel toetsenbord. Omgekeerde aftakeling?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten