woensdag 11 juli 2018

Onbegrijpelijk

 Meer verdienen. Wie wilt het niet? Zit je in de buurt van het minimum wil je toch die iets grotere flatscreen kunnen kopen. Bij meervoudig modaal wil je bij je jaarlijks bezoekje aan de Maldives ook eens in die echt luxe oorden verblijven. Bij 7 cijfers voor de komma hou ik op met volgen. Daar ontstijgt het mijn inlevingsvermogen. Zelfs, wat zelden het geval is, als ze keihard werken en dan bedoel ik uren maken.

 Maar goed, Ronaldo verkast van Real Madrid naar Juventus. Dat die balletjestrappers überhaupt van die idiote bedragen kunnen verdienen, daar wil ik het nieteens over hebben. Commercie, kapitalisme, vraag-aanbod, uitgeluld. Maar als argument aandragen, dat je meer wil verdienen. Ga je mond spoelen. Met zoutzuur.

 Verdien je 21 miljoen (naar het schijnt), alleen clubgeld geen sponsortoestanden of verkoopsrechten en ga je weg omdat je meer wilt verdienen. Lijkt me een opgave om aan dat geld op jaarbasis tekort te komen. Argument "Anderen grootheden verdienen meer". O! Het was al kinderlijk, maar nu wordt het nog een slaggie erger. Maar oké, Messi verdiend naar het schijnt 40 mln en Neymar krijgt voor zijn aanstellerij 36,8 mln betaald per jaar. Waarom dan tevreden zijn 30 mln?? Ik vat 'm niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten