zondag 8 juli 2018

Vochtgehalte

 Bij het uitladen van de boodschappen viel me gisteren weereens op, dat het grootste deel ervan uit vloeistoffen bestaat. Afgezien van een paar kazen en wat dingen uit de categorie zoutjes waren het allemaal flessen. Wijn, bier, fris, sappen, smoothies, probiotics en meer indirect: koffiebonen.

 Natuurlijk ga je niet dood, als je al je boodschappen in Agnita moet doen. Sterker nog je kunt bijna alles krijgen, als je tevreden bent met de versie(s) die aangeboden wordt. Met een beetje masseren zou het zelfs mogelijk moeten zijn om het meeste in het dorp zelf te kunnen krijgen. Dan betaal je de uitgespaarde autokosten wel ruim aan de kleingrutter.

 Ik heb het grotendeels geprobeerd maar qua wijn is hier om de hoek nauwelijks keuze. De Penny heeft een paar mndn geleden het assortiment zelfs voor de helft ingekrompen. Bier omvat hier voor 98% enkel de lokale sterren. Fris alleen in 1,5 ltr flessen of groter. De sappen niet vers. De keuze aan vermalen vruchten en groentes te beperkt. De bacterieëndrankjes van de verkeerde smaak en qua koffie niet de gewenste bonen.

 Voor groente, vlees, melk en huishoudartikelen kan ik mijn weg in Agnita goed vinden. Ook daar is het aanbod in Sibiu groter, zeker als we naar de markt gaan. Maar dat werkt niet, omdat ik dan een week of wat vooruit moet denken qua koken. Dat kan natuurlijk. De ervaring heeft echter geleerd, dat die plannen net zo makkelijk weer wijzigen en uiteindelijk teveel ongebruikt in het vuilnis verdwijnt. Dat is zonde en daar heb je bij de flessen stukken minder last van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten