dinsdag 17 juli 2018

Jaar-tallen

 Tot 2065 of zelfs 2085 gaat het duren aleer de meerderheid van de auto's op de Nederlandse wegen in de categorie autonoom vallen. Een bullshit-verhaal op Nu.nl. Iets met dat mensen geen ervaring hebben met deels autonome auto's en dat leerproces kost tijd, daarom duurt het langer voordat de volledig autonome auto gemeengoed is geworden. Volgens mij iets met appels en peren. Een mens die een auto rijdt en een autonome vierwieler zijn twee verschillende werelden, die moeilijk te combineren zijn. Het is stom om een zelfrijdende auto te laten rijden, zoals een mens dat zou doen. Deels kan dat nu niet anders omdat de hele infrastructuur op het gebruik door mensen is afgestemd.

 Maar dat was niet het eerste wat ik dacht bij het lezen van dit bericht. 'Dat ga ik dus niet meer meemaken', was het eerste wat door me heen schoot. Direct gevolgd door de overpeinzing, dat dit de eerste keer is, dat me dat overkomt. Die stelligheid over het niet meer onder de levenden vertoeven. Als over 2025 of 2035 wordt gesproken of geschreven is er wel iets van 'Wie weet' maar het zou kunnen. Theoretisch kan die 2065 ook nog, al geloof ik niet dat dan nog tot me doordringt wat een autonoom rijdende auto precies betekent en dat men daar al zeker een jaar of 60 mee loopt te klooien om het voor elkaar te krijgen.

 Dan is mijn petekind de vijf-en-zestig gepasseerd. Ik geloof niet, dat ze daar al eens bij stilgestaan heeft en dat is maar goed ook. Tijd genoeg voor, als het zover komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten