maandag 11 december 2017

Winterst

 Het is dit jaar meer winter dan de afgelopen twee jaar. Meer vergelijkingsmateriaal heb ik niet. Waar de volksmond zegt dat de winter begint na half november en het echte werk gereserveerd is voor de mndn januari en februari wijkt dit jaar daar van af. In elk geval qua begin. De uitzondering die de regel bevestigd of heb ik het geluk van twee redelijk korte winters gehad? Sneeuw niet pas op nieuwjaarsdag als je de feestmist nog voor je ogen hebt. Nee, in oktober al en nu inmiddels voor de derde keer en dik 20 cm.

 De temperatuur was minder uitgesproken tot vannacht. Minus 13. Ruim voor januari. Vreemd of niet? Ik heb niet het idee, dat het de mensen verbaasd. Voor mij is het ff slikken. Niet dat ik persoonlijk zo'n last van de lage temperaturen heb, maar het maakt allerlei activiteiten moeilijker of zelfs onmogelijk. Denkende dat je nog de tijd hebt voor vanalles, wordt je overvallen. Zoiets als een niet opgerolde tuinslang wegleggen, kun je nu dus vergeten. Hopelijk krijg ik nog een herkansing.

 Een jaar geleden werd hier voor het huis aan de bestrating van de parkeerplaatsen gewerkt. Niet dat dat achteraf zo'n onverdeeld succes was, maar nu zou het nieteens kunnen. Ik mag blij zijn, dat ik vorige week met de auto bezig ben geweest, die zou gisteren en zeker vandaag niet hebben willen starten. En weet je, wat nu door mijn hoofd schiet? Het zal niet verbazen, maar toch weer ff die persoonlijk variant van "Es Gott bleef". Ga ik het hier lang genoeg meemaken om ooit zelf iets van een referentiekader voor de seizoenen op te bouwen? Netjes geformuleerd, niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten