maandag 4 december 2017

Meevallertje

 Startmotor is van de rest van de motor gescheiden. Gedemonteerd heet dat. Was ff zoeken, maar met een beetje hulp van het internet, wat fantasie en gezond verstand was het ding redelijk snel gevonden. Het demonteren kostte iets meer energie. Na bijna twintig jaar vast gezeten te hebben, boden de schroeven enige weerstand. Maar goed ook, anders had het ding er jaren geleden al vanzelf uitgelegen.

 Bezig met het sleutelen kwam hulp aanzetten. In Frankrijk zou ik het aan de garage overgelaten hebben en zou het ding ongetwijfeld blindelings zijn vervangen. Hier repareert men zoiets. (Dat is een van de charmes hier, maar daar heb ik het wel een andere keer over.) Tenminste dat repareren is de bedoeling, als de diagnose klopt. Koolborstels vervangen, dat soort dingen. Waarna het ding teruggezet de bak weer laat starten als een pink, die in het voorjaar voor het eerst de wei in mag. Gretig, blij en vol energie. Qua bedoeling dus.

 Nu de rest van de pré-bed voornemens. Laat ik me op de afwas storten, dat is de activiteit, die het meest zichtbare resultaat geeft. Rest zien we weer morgen. Morgen en verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten