woensdag 27 december 2017

Inleiding

 Voor het soort afsluiting van de avond een niet verkeerde nacht mogen genieten. Vaak wakker, rare dromen maar in grote lijnen rust in lijf en grijze massa. Half twaalf, nauwelijks in bed, al wakker worden met het idee, dat je de nacht achter de rug hebt. Dan de tijd zien en je afvragen hoe door de rest van de nachtelijke uren heen te komen. Voordat je serieus na kunt denken over die vraag, ben je echter al weer in slaap gevallen. Dat herhaalt zich nog een paar keer, totdat de telefoon half acht aangeeft en je het gevoel hebt nog een tigtal uren nodig te hebben, voordat je weer mens bent.

 Maar het tijdstip wringt zich onherroepelijk tussen alle andere gedachten naar de voorgrond en met de rust om te blijven liggen is het gedaan. Hondentijd. In alle rust aankleden, tanden poetsen en meer van dat gedoe, katten voeren, jas en sjaal aantrekken en ik ben klaar voor het overdonderende enthousiasme van 7 honden. Piepen, janken, blaffen, springen, geknuffeld willen worden maar bovenal toch die volle voerbak onder de neus willen hebben.

 Rosa heeft nog de jeugdige schrokopsnelheid en is als eerste klaar. Prada volgt en dan is het of Bobby of Flokkie, vervolgens Lady en tenslotte de teckels met Peppie als laatste met zijn voor de helft verloren gebit in de onderkaak.  Voordat die knakworsten op pootjes klaar zijn met eten ben ik al weg met de rest. Maar goed ook. Kunnen ze niet als trekpop dienen voor Bobby en Flokkie.

 Buiten de poort kan het rustig gaan of zoals vandaag enthousiast en onstuimig. Buren verschijnen met de vuilnisbak, auto's worden de straat op gereden, een man gaat op de fiets naar zijn werk en dan zijn er natuurlijk nog de andere honden, die zich achter de poorten verborgen houden. Zou Flokkie z'n kop houden zou de rest ws nauwelijks reageren op dit alles. Eenmaal door Flokkie aangezwengeld zijn ze maar moeilijk te stuiten. Dan ben ik, zoals vandaag, blij dat ik het dorp uit ben en rechts het karrenspoor omhoog kan nemen. Rust! Nog ff en dan gaan Prada en Rosa los en kan het genieten van de ochtendwandeling beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten