maandag 11 december 2017

Afhankelijkheid

 Na een tigtal uren spelen is er inmiddels ook een behoorlijk irritatie-punt opgedoken. Het opslaan van de spelvoortgang, één van de belangrijkste bezigheden als je al knallend en zoekend door de wereld struikelt, wordt bij Wolfenstein door het spel geregeld. Niks stapsgewijs vooruit walsen over uitgeschakelde tegenstanders. Nee! Gaat het mis, ga je terug naar een door het programma bepaald spelmoment.

 Iedere keer weer datzelfde grapje, dezelfde handelingen en vooral hopen, dat je nergens een steek laat vallen. Doe je dat wel, ga je weer terug naar waar je net vandaag kwam. Het biedt je de mogelijkheid om  het uitschakelen van de vijand te perfectioneren. Maar na een keer of 10, 20 gaat het gewoon vervelen. Ergens dringt dan door, dat er ws een betere methode moet zijn. Dat blijkt dus vaak ook zo te zijn.

 Vandaag werd het me ff teveel en heb ik me verlaagd tot het bekijken van een 'walk through'. Had ik eindelijk de bemanning van drie controle-posten geruisloos uitgeschakeld en kon ik verder met mijn tocht, verschijnen er twee immense robots ten tonele, waar ik ff niks mee wist klaar te maken. Zoek maar de zwakke plek. Ik had er niet weer 20 herstarts voor over.

 Uiteindelijk voelt het verkeerd aan. Gelukkig bleek de voorgespeelde oplossing nog net iets netter te kunnen. Dat deed me deugd. Op naar de volgende onmogelijk ogende  spelvoortgang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten