zondag 31 december 2017

Dresscode

 Vol verwachting klopt het hart van Mariana. Bijna eenen, bijna haar jurken in haar armen. Mensen, die Mariana beter kennen, weten wat dit betekent. Ik heb het deels uit verhalen oa van Mariana zelf en deels natuurlijk uit eigen ervaring in mijn paar jaar met haar. Jurken, schoenen, sieraden, parfum.... het is Mariana's opium. En opium-eigen wil je altijd meer.

 De verhalen over het eten dat ze zich uit de mond spaarde, omdat ze de etensbonnen omzette in cash voor kleren. De voedselpakketten die daardoor uit Coves (ouders) naar Brasov (studieplek) werden gestuuurd, deelde ze dan wel weer met haar kamer- of étagegenoten. De verhalen wisselen, maar het dametje, dat er uit oprijst, is steeds herkenbaar. Trots als een pauw paraderend in nwe creaties.

 Voorbeelden zijn klassiekers als Sissi en Gone by the wind. Niet dat je die in de kledingrekken aantreft. Daar gelden andere wetten. Hoewel vorig jaar in Wenen kwam het er dicht bij in de buurt. Als je de boel laat maken, heb je er meer invloed op en die kans laat Mariana zich niet ontgaan. Ik ben benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten