dinsdag 5 december 2017

Betrekken

 We balanceren weer op het slappe koord van het leven. ?. Nee, want dat veronderstelt, dat je de kunst meester bent om het evenwicht te behouden. Dat laatste mag dan wel zo zijn, zolang ik niet vol op mijn bek ga, maar daarmee is niet gezegd, dat ik in een gewenste toestand verkeer. Hoe moet je dat uitleggen? Zolang ik op het koord weet te blijven is het weinig aangenaam,  maar vele malen beter dan als ik ervan af duvel. Soort van over de Niagara Falls van de USA naar Canada. Hoelang zou hij er toen over gedaan hebben? Een half uur? En als ik me goed herinner verplicht aan een beveiligingskabel. Peanuts dus. Of het nu 50 of 100 meter boven het neerkletterende water was, meer dan een paar ongemakkelijke minuten aan een kabel, die 'm bij een misstap zou opvangen, riskeerde hij niet. Natuurlijk deed hij die beveiliging alleen met tegenzin. Natuurlijk.

 Maar wat zijn nou 30 minuten balanceren op een dag met beide voeten op de vaste grond? Als ik in overdrachtelijke zin 30 minuten vaste grond onder mijn voeten zou hebben op dagen zoals de laatste paar, ik zou een gat in de lucht springen. Het lijf wil niet, de geest bokt, de bezigheden stokken, de gedachten blijven niet in toom en de omstandigheden lachen langs de zijlijn in hun vuistje. Het wil weer ff niet of zo voelt het tenminste aan. Bij de pakken neerzitten is bij zo'n balanceer-akt een kunst op zich en eigenlijk niet aan te raden.

 Vroeg(er) het nest in duiken, was het niet. Wat hebben we meer in de aanbieding? Een beetje meters maken? Misschien niet zo'n gek idee. Ik sluip, spring en vecht me een ongeluk bij tijd en wijle, maar kom daarbij niet van mijn stoel af. Het gaat steeds net niet echt fout, maar goed gaan is toch echt anders. Ik kwakkel en het duurt altijd weer ff voordat ik dat aan mezelf beken. Je moet er niet teveel bij stilstaan natuurlijk, maar aan zon denken als het regent kan natuurlijk best, voorkomt echter niet dat je nat wordt.

 De administratie is na een goeie week in de welbekende laatste loodjes vastgelopen. Daarvoor is het startmotorprobleem voortvarend aangepakt en inmiddels opgelost. Buiten bezig geweest met extra's, binnen met standaard zaken. Voor een buitenstaander ws weinig bijzonders aan op te merken, maar alles kost moeite. Er zou meer of überhaupt iets moeten zijn, waar ik me niet toe hoef aan te zetten. En dan niet de categorie computerspelen of krant, of misschien als beloning??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten