zaterdag 23 december 2017

Pré-Kerst

 Kerstweekend. Zegt me dat iets? Indien ja, dan is het wel met een eroderende zeggingskracht. De sfeerelementen als lichtjes en muziek, ook de overtreffende trap van het toch al ruime aanbod in de normale supermarkten heeft wel wat, maar dat is met Pasen ook. De rest zoals kerstboorm opbouwen, tafelversieren en ander gedecoreer heeft z'n charmes verloren en de kerk laat ik maar helemaal zitten. Het koken hangt daar een beetje tussen. Wat meer met mij en mijn huidig gekwakkel met het vinden van de passende draai in mijn leven te maken heeft en niet zozeer met de Kerst. We gaan het gewoon weer proberen.

 Eerst straks opruimen. Het is nieteens zo'n puinhuip in de keuken. Al ruim een week weet ik het grootste deel van de aanrecht-U vrij te houden van oneigenlijke rommel. Weer zo'n kleine bijdrage aan het gewenste grote geheel. Nu de andere kant nog. De kant van de lege flessen en vuile vaat. Een glascontainer in Agnita zou een hoop schelen. Nu is het opsparen en vooral niet vergeten, als we naar Sibiu gaan. Voor een ander deel zijn het flessen en potten voor hergebruik en die hebben gewoon nog niet de plek, die er voor zou moeten zijn. Dat verdwijnt voorlopig richting het toekomstige gastenhuis. Helaas niet uit zichzelf.

 Als die minimale obstakels geruimd zijn kunnen we beginnen. Soep, kippensoep is het hier als het een feestdag is (en gewoon op zondag ook), de rest is minder voorgeschreven of ik laat me er minder aan gelegen zijn. Iets met eend (afgeprijst in de supermarkt. Wat de boer niet kent ....), diverse groenten in diverse vormen, misschien iets met taart en in elk geval veel verschillend fruit. Nee, het heilige vuur woedt nog niet, da's duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten