zondag 10 december 2017

Geweld(ig)

 Tijd om een nwe categorie aan het blog toe te voegen? Zoiets als 'Digitalis' als dat niet te verwarrend werkt met de plantenwereld? De digitale kant van het leven. De digitale aanslag op 's mensens tijd. De verslavende werking van de digitale speeltjes. Het zou het spul in zich hebben om zelfs de opstomende categorie 'Zwammen' naar de kroon te steken. Daar is trouwens een beetje de sprint-spirit uit verloren gegaan. Uit het niets naar voren stormen en dan tegen de top valt het tempo ineens weg. Je kunt dat ook met medeweggebruikers hebben. Komen in een rot vaart vanaf de horizont naar je bumper en passeren je vervolgens niet.

 Nu moet je natuurlijk wel de goeie combi van tijd en ruimte treffen om iemand in een doorgaande beweging voorbij te schieten, maar toch zit het daar volgens mij niet in. Al is het maar, omdat de gemiddelde Roemeense weggebruiker daar volgens mij niet mee bezig is. Die doet gewoon en hoopt dat ie genoeg kruisjes tegen zijn voorruit heeft geplakt om niet serieus in de problemen te geraken. Bovendien is het geen specifiek Roemeens gebeuren, ik ken het ook van Frankrijk. Soms passeren ze alsnog en soms blijven ze achter je hangen, alsof ze door mijn aanwezig pas een blik op de snelheidsmeter hebben geworpen en vonden dat het eigenlijk wel snel genoeg ging.

 Maar daar ging het helemaal niet over. Gisteravond kennisgemaakt met de verslaving voor de komende weken: Wolfenstein - The New Order. Minder rechttoe-rechtaan dan z'n afkomst doet vermoeden maar nog steeds killing. Eerst natuurlijk weer tig keer de pijp uit, voordat je een beetje de gewenste toetscombinaties weet te gebruiken en vervolgens moet alles, bijna alles buiten jezelf dood en kan dat met een hoop geratel, simpele schoten of stilletjes met een mes. Dat laatste zou je bij de juiste personen voordeel moeten opleveren, maar daar heb ik nog weinig van gemerkt, wat aan mijn vaardigheden of beter het gebrek daaraan zal liggen. Ben (nog) niet zo bedreven in het doorsnijden van andermans strot.

 Ook hier verschillende verhaallijnen, dingen die je moete verzamelen en extra's die je kunt verkrijgen. Maar daar is het een beetje te vroeg voor, dat zie ik in een volgende doorloop wel, voorlopig mijn handen vol aan het effectief en vooral efficiënt gebruik van wapens en munitie. Meer een kwestie van overleven dan leven. Waar komt me dat zo bekend van voor?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten