vrijdag 1 december 2017

Uitloop

 Tijd om aan de slag te gaan. Laat ik het begin van de mnd niet versloffen. Dat werkt bij een dag niet, bij een week niet, bij een mnd niet en zelfs bij het begin van een nwe jaar moet je oppassen, dat je het jaar niet al verkloot in de eerste paar weken. December. De feesten lachen ons tegemoet. Mariana is uit het zwart. De in Barcelona gekochte sjaals mogen eindelijk uit hun verpakking en niet alleen dat, ze mogen ook gedragen worden. Kleur terug in het leven en aan het lijf. Een kleermaakster buigt zich momenteel over de in Parijs gekochte stoffen om er de jurken van te maken, die Mariana in haar hoofd had en heeft voor o.a. O&N.

 Met een beetje geluk en ontbrekende tegenwerking uit de hoek van de omstandigheden zou het een mooie afsluiting kunnen gaan worden van een niet-verkeerd jaar. Natuurlijk nog genoeg te mopperen gehad. Was dat niet zo geweest, was het een stuk saaier geweest. 'Saaier' in de verkeerde betekenis van het woord. Nu is er in elk geval een begin gemaakt met leven op deze plek. Zoals al eerder geconstateerd, had ik natuurlijk vele malen meer willen doen dan ik uiteindelijk gedaan heb, maar hoe je het ook wendt of keert, ik ben bezig geweest met de vormgeveing van mijn nwe levensfase.

 Als ik eerlijk ben, moet ik bekennen, dat die vormgeving van het nwe bestaan voor dit jaar geen doorslaggevend succes is geweest, het meer in pogen dan het scoren van resultaten is blijven steken, maar dat betekent, dat we ons de komende jaren nog niet direct hoeven te vervelen. Afronden dus. Afronden van 2017. Mooi dat ik daar een hele mnd voor heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten