dinsdag 19 december 2017

Tijdverdrijven

 Aangekomen in Sibiu kwam rook onder de motorkap vandaan. Ergens lekte diesel. Kunnen inspuiters barsten als ze verstopt zijn? Was het benzine geweest was de boel ergens onderweg in de hens gevlogen. Na een bedankje aan mijn beschermengel binnen de formaliteiten afgehandeld. Ze zouden het probleem proberen op te lossen en mij bellen. Misschien zou het die middag nog lukken. Misschien?? Lijkt me sterk, maar ok, de stad in. Een appeltje schillen met Telecom.

 Van dat schillen bleef weinig over. Blijkbaar bij de vorige betaling een cijfer te weinig aangeslagen en daardoor nog 100 Lei van november openstaan. Het enige lullige is dan, dat je naast alle onzinmeldingen, die je per email of sms binnen krijgt, niet ff erop gewezen kunt worden, dat de betaling niet correct was. Maar soit, binnen een kwartier waren we weer met de rest van de wereld verbonden.

 De middag verder een beetje rondgehangen in restaurant en kledingwinkels. Mijn lijf past niet in confectiematen. Geen probleem zolang je de onderdelen los koopt, wil je een pak dan wordt het gauw frustrerend of eigenlijk lachwekkend. Past de broek, barst ik uit het jasje. Past het jasje, verzuip ik in de broek. Het was niet voor niks, dat ik me een pak wilde laten aanmeten bij mijn vertrek uit Frankrijk. Dat ik toen belazerd ben, maakt dat ik hier nog steeds niet echt naar mogelijkheden heb gezocht. Maar confectie gaat het niet worden, denk ik. Waar zijn de winkels die van hetzelfde pak cross-over onderdelen van verschillende maatvoering combineren. Zo raar is dat toch niet. Of toch??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten