donderdag 7 december 2017

Sleutelen

 Vandaag de gloeipitten en het dieselfilter vervangen en dan moet de Peugeot weer rijden als een ... Ja, als wat? Waar kies ik voor ? 'Tiet', 'Zonnetje', 'Tierelier'? Volgens mij rijdt het geen van drieën, maar soit. Kies maar. Vanmorgen trouwens weer geen probleem. Het zit 'm echt in de koude start en heeft dus niks met een slecht werkende pomp te maken.

 Het lijkt net alsof ik er verstand van heb. Heb me echter de afgelopen bijna twintig jaar dat in in het bezit ben van een eigen auto er nauwelijks mee bezig gehouden. Wiel verwisseld (niet band), luchtdruk in de banden gecontroleerd, accu bijgevuld (kan nou niet meer), eens een keer de zekeringen gecheckt, lampjes vervangen net als de ruitenwissers. Meer nog? Kan me het niet direct heugen. Eigenlijk is het enige wat ik consequent gedaan heb tanken. En rijden dus. Daar is een auto tenslotte voor.

 Maar, laat ik zeggen, ik leer snel en voor mechanisch gesleutel ben ik niet bang. Mijn motor ging, in die paar jaar die ik zo'n ding gehad heb, eens in de zoveel tijd helemaal uit elkaar om na het terug ineen zetten nooit een schroef of andere onderdeeltje over te houden. Toch mis ik Olivier wel, de Franse garagist, die me ongetwijfeld met regelmaat een oor aangenaaid heeft, maar de auto's prefect onderhield. Gelukkig hebben hier de nodige mensen het idee, dat ik twee linkse handen heb. Aan hulp kortom geen gebrek, hoewel me hier soms een beetje teveel geïmproviseerd wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten