zondag 31 december 2017

Verblijven

 Raar misschien maar het is heerlijk hier weer te zitten. Dit soort plekken hebben iets wat me ontzettend bevalt. Begonnen met Karel V door de dood van Yoland en toen met Inez in Tschuggen in Arosa? Nee, begonnen is het met Yoland ergens in Toscane. De plek, het uitzicht, de service. Maar het verblijf in Zwitserland heeft de doorslag gegeven. Een ongekend genot. De restarants, het uitzicht, het ontbijt, de bar, de opgang naar de pistes. En ik heb niet eens geskiëd. Ze hebben ook een tent aan het Lago Maggiore. Iets maakt dat ik daar ooit heen wil.

 Niet alle plekken zijn een schot in de roos. Sterren zeggen ook weer niet alles. Wenen vorig jaar had iets teveel pretentie en kon dat niet waar maken maar met een uitstekende bar. Parijs vorig jaar viel gewoon tegen. Daar ging het Hotel des Arts met zijn drie sterren dit jaar fluitend overheen. Barcelona daarentegen komt voor herhaling in aanmerking. En Rome ook.

 Wat het precies is, kan ik nieteens zeggen. De sfeer, de rust, de service, de ruimte, het alles onder één dak idee. Ongetwijfeld een combi en dan heb ik vast nog niet alles bedacht. Natuurlijk heeft het totaal met een gevoel van luxe te maken, maar niet alleen. Het heeft ook met huiselijkheid of gewenste huiselijkheid te maken. Doen en laten kunnen zonder ergens mee bezig te hoeven zijn. Maar ook de uitzondering. Met het feit dat het geen alledaags gegeven is. Ach, laat ook maar. Ik vermaek me.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten